Thursday, January 17, 2013

Inainte sa adopti o pisica..

ATENTIE! O PISICA NU E UN OBIECT. Daca este bine ingrijita, poate trai 15-20 ani. Odata adoptata, o pisica devine un membru al familiei si reprezinta o responsabilitate de-o viata, nu un moft de moment. GANDITI-VA BINE INAINTE SA ADOPTATI!
Va rugam insistent sa luati in calcul toate aspectele care v-ar putea determina sa renuntati la pisica dupa o zi, o luna sau mai mult:
1. O pisica (la fel ca orice alt animal) presupune niste cheltuieli (pe langa mancare si nisip): vizite la medic, deparazitari, vaccinuri, sterilizare, medicamente cand se imbolnaveste etc.
2. O pisica nu e un bibelou. Ea lasa par, isi ascute ghearele, alearga, se catara pe perdele, poate sparge o vaza, un ghiveci sau un pahar.
3. Exista posibilitatea sa faceti un copil. Considerati ca pisica nu poate sa mai stea in preajma dvs. sau a viitorului copil?
4. Exista posibilitatea sa fiti alergic sau sa dezvoltati o alergie la pisici, chiar daca nu s-a manifestat pana acum.
5. Exista posibilitatea sa plecati din tara la un moment dat. Sunteti dispusi sa cautati solutii ca sa luati pisica cu dvs.?
6. Exista posibilitatea sa nu se inteleaga din prima zi cu cainele / cealalta pisica a familiei si va fi nevoie de timp si rabdare ca sa fie socializati unii cu ceilalti.
7. Exista posibilitatea ca pisica sa aiba nevoie de timp sa se obisnuiasca cu noul mediu si cu dumneavoastra, mai ales daca a convietuit pana atunci cu alte pisici.
8. Vreti s-o faceti cadou si persoana respectiva poate sa nu-si doreasca.
9. Pisicile au temperamente foarte diferite. Pisica noua nu se va purta ca pisica pe care ati avut-o vreme de 15 ani.
10. Puii de pisica si pisicile tinere sunt energice si de multe ori nocturne pana se obisnuiesc cu un program. O sa va trezeasca noaptea sau dis de dimineata cu chef de joaca. Puii de pisica sunt dragalasi, dar nu uitati ca sunt mici feline, jocul preferat fiind de-a vanatorul si prada. Daca n-au alti pui in preajma vor vrea sa se joace cu dvs.
11. O pisica nu e adusa in casa si apoi se descurca singura cand se plictiseste stapanul de ea. Mai ales cand sunt pui, au nevoie de educatie si atentie exact ca un copil pentru a se dezvolta, fizic si psihic, intr-un mod armonios.
12. Nu toate pisicile apreciaza transportul, deci nu pot fi luate cu voi in vacante sau concedii. Exista posibilitatea sa nu aveti intotdeauna pe cineva din familie (sau o persoana pe care pisica o tolereaza si in preajma careia se simte bine) dispus sa va ajute cu ea, sa o hraneasca si sa o supravegheze.
13. Exista posibilitatea sa nu mai aveti la un moment dat timpul, disponibilitatea sau rabdarea sa ingrijiti pisica. Pentru pisici shimbarea mediului in care traiesc si MAI ALES a stapanilor, este o trauma. Daca nu sunteti siguri ca va puteti asuma o responsabilitate pe termen lung, nu faceti acest pas!
14. Daca locuiti cu chirie, proprietarul s-ar putea sa nu fie de acord cu animale in apartament sau puteti fi nevoit la un moment dat sa va mutati si va trebui sa gasiti un apartament unde animalele sunt acceptate.
15. Exista posibilitatea ca viitorul iubit/iubita, sot/sotie, coleg de apartament sa nu vrea pisica acasa.
16. O pisica nu ramane intotdeauna mica si dragalasa. In cateva luni o sa arate ca o pisica adulta pe care trebuie s-o iubiti la fel de mult.


ATENTIE! Lungimea blanii si culoarea ochilor, nu reflecta personalitatea unei pisici si nici nu ajuta la "crearea unei legaturi" intre aceasta si viitorii stapani.


VA RUGAM DIN SUFLET CITITI DESCRIERILE PISICILOR CU ATENTIE, inainte de a va decide daca o pisica este sau nu "ideala" ptr. dvs. si credeti-ne pe cuvant atunci cand va dam sfaturi legate de ceea ce presupune acomodarea unei pisici cu un nou mediu si cu noi stapani si nevoile pe care le are fiecare in parte. O PISICA NU ESTE UN OBIECT, care sa fie luat si sa il returnat in functie de toane.
Suntem siguri ca lista poate continua si este deschisa altor sugestii.

1 comment:

 1. Sunt cu soțul meu de 7 ani fără copil, eu și soțul meu am încercat tot posibilul, dar nu am avut niciun rezultat, până când am întâlnit o prietenă de-a mea foarte bună care mi-a povestit despre Dr Dawn acuna și cum a ajutat-o, i-am explicat. totul la Dr Dawn acuna dupa ce am contactat-o ​​pe Whatsapp, a promis ca ma ajuta, mi-a dat niste instructiuni pe care le-am facut perfect, spre surprinderea mea am ramas insarcinata la 2 saptamani dupa ce m-a ajutat si acum am un copil frumos acum, Toate mulțumită Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru o soluție rapidă la problema dvs.
  *Daca vrei sa ramai insarcinata.
  *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
  *Dacă vrei să vindeci vreo boală.
  *Dacă vrei noroc în viața ta.
  *Dacă doriți să opriți avortul spontan și altele,
  : e-mail { dawnacuna314@gmail.com}
  Whatsapp: +2348032246310

  ReplyDelete