Friday, December 13, 2019

Adoptia unei pisici cu FIV


ADOPȚIA UNEI PISICI CU FIV

Ce este FIV?

FIV - Virusul Imunodeficienței Feline - este o infecție virală care afectează pisicile. Aceasta face ca animalele afectate să aibă un sistem imunitar mai slab în comparație cu pisicile care nu au virusul. Cu o îngrijire corespunzătoare și un mediu lipsit de stres, multe dintre pisicile afectate rămân fără simptome ale bolii mulți ani. De fapt, cercetările indică faptul că pisicile cu FIV pot avea o speranță de viață similară cu pisicile care nu au acest virus.

În cazul în care virusul se manifestă, în primă fază, FIV debutează printr-o boală/afecțiune de scurtă durată, care de multe ori trece neobservată de către proprietarul pisicii (în cazul felinelor cu stăpân). Pisicile intră apoi într-un stadiu de declin progresiv al sistemului imunitar. Cu toate că aceste pisici pot fi predispuse la o varietate de boli comune, nu există simptome specifice pentru pisicile FIV. O pisică FIV-pozitivă poate fi mai predispusă la infecții respiratorii cronice, probleme ale pielii, inflamații ale gurii și anumite tipuri de tumori, dar nu există o regulă generală.

Cât de grav este?

Un diagnostic FIV pozitiv NU ÎNSEAMNĂ O CONDAMNARE LA MOARTE. Studii recente arată faptul că nu este obligatoriu ca FIV să reducă durata de viață a unei pisici, iar pisicile pot trăi fără absolut niciun semn de boală mulți ani după ce au contactat virusul. 

Cu toate acestea, virusul este imprevizibil, iar unele pisici pot dezvolta infecții severe. De aceea este important să încercăm să protejăm pisicile cu FIV împotriva contactării altor boli, acestea fiind mai vulnerabile. 

Cum poate contacta o pisică FIV?

Virusul se transmite de la pisică la pisică, de obicei prin mușcături adânci, motiv pentru care cei mai predispuși în a contacta FIV sunt motanii necastrați care au fost implicați în lupte pentru teritoriu.

În cazul puilor de pisică, unii pisoi pot primi infecția de la mama FIV-pozitivă prin alăptare, dar mulți elimină anticorpii înainte de a împlini șase luni.

FIV se poate transmite oamenilor?

Nu. FIV afectează doar pisicile și nu poate fi transmis între specii.

Cum este diagnosticată o pisică cu FIV?

Infecția cu FIV este diagnosticată prin teste care detectează anticorpii pisicii împotriva FIV. Testul screening este un test tip ELISA și testul de confirmare este un test Western Blot. Testul care detectează antigenii (proteinele de la virus) se numește test PCR și poate fi utilizat pentru a determina dacă o pisică este infectată cu FIV

Exista tratament pentru FIV?

Chiar dacă până în acest moment nu s-a descoperit niciun tratament pentru vindecarea FIV, cu o îngrijire corespunzătoare și un mediu liniștit, unele pisici pot avea o viață lungă și fericită, și pot fi animale de companie minunate.

O pisică diagnosticată cu FIV poate trăi alături de alte animale de companie?

Deși FIV nu se transmite cu ușurință între pisici - doar prin mușcături adânci și NU prin interacțiuni normale (pisici care împart același bol, culcuș, litieră sau care se joacă sau se toaletează una pe cealaltă nu pot lua FIV una de la alta) - totuși riscul de transmitere există, astfel că recomandarea din punct de vedere medical este ca o pisică FIV-pozitivă să fie adoptată într-o familie în care nu mai există alte pisici.

Există însă din ce în ce mai multe persoane care susțin adopția unei pisici FIV-pozitive (sau păstrarea ei în familie dacă virusul nu a fost diagnosticat înaintea adopției) alături de o pisică FIV-negativă. Acest lucru trebuie făcut în mod responsabil și ținându-se cont de câteva lucruri importante:

  • sterilizarea obligatorie a pisicilor;
  • introducerea și împrietenirea pisicilor să fie făcută cu multă răbdare și grijă pentru ca ele să conviețuiască în armonie.
Cole și Marmelade sunt un exemplu elocvent pentru această situație.

Întrucât FIV nu poate fi transmis oamenilor sau altor specii, o pisică FIV pozitivă poate trăi alături de un câine sau un alt animal de companie non-felin.

Ce ar trebui să mănânce o pisică cu FIV?

Acestea trebuie să primească o dietă echilibrată, de bună calitate. Nu trebuie să fie hrănite cu alimente crude sau produse lactate, deoarece riscul de a contacta boli bacteriene sau parazitare, transmise prin alimente, este mai mare la pisicile afectate de virus.

Nevoi veterinare ale unei pisici cu FIV

În cazul în care pisica infectată cu FIV nu prezintă semne de boală, nu este necesar niciun fel de tratament. Stabiliți împreună cu medicul veterinar controalele și analizele periodice, precum și măsurile standard care se iau pentru a proteja pisica de infecții sau alte virusuri (cum ar fi vaccinările și deparazitările regulate).

Contactați imediat medicul veterinar dacă vi se pare pisica dvs. a contactat o infecție sau dacă prezintă alte semne de boală.

În concluzie

Pisicile FIV-pozitive se pot bucura de o viață fericită și pot fi companioni minunați.
Adopția unei pisici cu FIV poate fi cu adevărat plină de satisfacții. Deși nimeni nu poate prezice viitorul, multe pisici FIV pot trăi o viață lungă, sănătoasă și plină, la fel ca orice altă pisică, iar nevoile lor sunt cele obișnuite, cum ar fi o dietă hrănitoare, stimulare mentală și multă dragoste!

Pentru a preveni răspândirea bolii, recomandarea medicilor veterinari este ca pisica FIV-pozitivă să fie singura pisică din casă. Așa că, dacă vă gândiți să adoptați o singură felina acasă, o pisică cu FIV poate fi potrivită pentru dumneavoastră.


Surse și mai multe informații:

1 comment:

  1. Sunt cu soțul meu de 7 ani fără copil, eu și soțul meu am încercat tot posibilul, dar nu am avut niciun rezultat, până când am întâlnit o prietenă de-a mea foarte bună care mi-a povestit despre Dr Dawn acuna și cum a ajutat-o, i-am explicat. totul la Dr Dawn acuna dupa ce am contactat-o ​​pe Whatsapp, a promis ca ma ajuta, mi-a dat niste instructiuni pe care le-am facut perfect, spre surprinderea mea am ramas insarcinata la 2 saptamani dupa ce m-a ajutat si acum am un copil frumos acum, Toate mulțumită Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru o soluție rapidă la problema dvs.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei să vindeci vreo boală.
    *Dacă vrei noroc în viața ta.
    *Dacă doriți să opriți avortul spontan și altele,
    : e-mail { dawnacuna314@gmail.com}
    Whatsapp: +2348032246310

    ReplyDelete